Scoala Velo AVR

by Mihai Denes 0

Școala Velo AVR este un proiect educațional dedicat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, prin care dorim să-i încurajăm să folosească în siguranță bicicleta ca mijloc de transport alternativ, în timpul liber dar și în drumul către școală.

 

Cu ajutorul acestor cursuri dorim să creștem numărul celor care folosesc corect și în siguranță bicicleta pentru deplasările zilnice și să ne asigurăm că vor avea abilitățile necesare pentru a pedala în trafic în siguranță.

Programul include cursuri teoretice interactive în cadrul cărora identificam împreună cu elevii beneficiile mersului pe bicicletă, echiparea, conform legilor în vigoare, obligatorie și recomandată a bicicletei și a biciclistului în timpul deplasării pe drumurile publice și regulile de circulație aplicabile bicicliștilor pe drumurile publice.

 

Cursurile practice susținute în cadrul programului Școala Velo AVR ajută participanții să dobândească abilitățile necesare pentru a pedala în condiții de siguranță în trafic.

 

Începând cu vârsta de 14 ani, copiii au dreptul să circule cu bicicleta pe drumurile publice. În acest context e necesar să-și însușească înainte de împlinirea acestei vârste, noțiunile și abilitățile de baza pentru deplasarea pe bicicletă în siguranță.

 

În cursul anului 2017 au participat la acest program peste 2000 de elevi din școlile bucureștene, programul continuând și în cursul anului 2018.

 

Ne dorim să ajungem în viitor la cât mai mulți elevi bucureșteni și îi rugăm pe toți cei dornici să se înscrie la Școala Velo AVR să ne scrie la info@adevaratiiveloprieteni.ro