Plimbari urbane

Cicloturism

Civic bicycle

Velo-anduranta

Plimbari urbane si periurbane

Marti, o data pe luna (in perioada 2 iulie 2012 - 2 iulie 2019, evenimentul era organizat saptamanal), timp de 3 ceasuri bune, organizam o plimbare pe biciclete urbana si periurbana, la un ritm adaptat grupului de participanti.

Periodic, cu diverse ocazii aniversare sau generate de evenimente astronomice, organizam diverse plimbari de relaxare, dar si cu o latura cultural-istorica-educativa, precum: Pe urmele lui Eminescu, prin capitala, Indragostiti de Bicicleta, Prima Plimbare a Primaverii, Noaptea Alba a Muzeelor, Turul Frunzelor Moarte, De Ziua Nationala, biciclim impreuna Romania , Biciclim in memoria Eroilor Revolutiei din 1989 etc.

Ture cicloturistice

In weekend-uri si pe timpul diferitelor ”vacante”, sub egida ”CoolTourA Velo”, organizam ture de cicloturism prin zone cu totul si cu totul inedite atat din Romania...cicloturistica, cat si in Europa, de-a lungul retelei cicloturistice Eurovelo, precum Hai cu bicicleta in Vama, Turul Munteniei intr-o zi, Hai la Zimbrarie cu AV, tura de catarari SHUT UP LEGS, Romania Cicloturistica - Prin Banatul Montan, sau asa-zisa tura de OSCAR, CoolTourA Velo la Nucsoara, respectiv Eurovelo 6 - Drumul fluviilor de la Atlantic la Marea Neagra, Eurovelo 10 - Ruta Marii Baltice, Eurovelo 13 - Ruta Cortinei de Fier, Greenways - de la Viena la Praga. De asemenea, am sprijinit si am participat la ture cicloturistice precum Mausolee pe Bicicleta (Vrancea) sau Dunav Ultra (Bulgaria). Dupa ce in perioada 2015-2017, am organizat cu sprijinul autoritatilor locale adevarate evenimente-festival in zona Prahova: Sinaia pe bicicleta si Cu bicicleta la Breaza, in viitorul apropiat, exista in plan organizarea unui eveniment similar, CooltourA Velo la Predeal.

Evenimente pentru sustinerea unor cauze

Pedaleaza cu noi de Ora Pamantului, Marsul Tacerii, Plogging pentru Romania, Marșul și Crosul Casiopeea, Pedalam pentru varstnici, Adevaratii VeloPrieteni: Plantam pentru viitor!, Bicicliștii pedalează împotriva melanomului, Redu amprenta de carbon cu bicicleta ta! Si vei castiga!, AV - ajutoarele lui Mos Craciun sau Bike for Science sunt doar cateva evenimente din categoria Civic Bicycle, organizate sau sprijinite de Asociatia Adevaratii VeloPrieteni. De asemenea, in aceasta categorie mai intra si diversele marsuri protest ale biciclistilor, organizate in capitala, de-a lungul timpului, unde Adevaratii VeloPrieteni au fost atat participanti, cat si organizatori sau voluntari (Parada Micilor Biciclisti, Iubim 2 Roti, Skirt Bike, Ziua libera fara masini, Deszapezirea pistei biciclistilor de pe Calea Victoriei).

Ciclism de anduranta

Urmare a evenimentelor organizate de Asociatia Adevaratii VeloPrieteni la Bucuresti, incepand cu anul 2016, ciclismului de anduranta a devenit un adevarat fenomen in Romania: antrenamente, brevete si ture de anduranta clasice si populare, nationale si internationale, toate pentru depasirea limitelor personale in acest domeniu.