Formularul 230: Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Formularul completat se depune personal sau se trimite prin serviciul postal catre sectia financiara unde este inregistrat contribuabilul.

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2017, sa sprijiniti activitatea AV, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2018.

PASUL 1:

a) daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIUDESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele AV

ANUL precompletat in formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2017

sau

b) daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUIDESCARCATI FORMULARUL 200 de pe siteul ANAF.

PASUL 2: 

Completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS, in functie de situatia in care va aflati. 

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice . 

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.

sau

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI. iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi AICI.

PASUL 3:

Depuneti formularul:

3.1. DIRECT la registratura organului fiscal

3.2. sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

3.3. ELECTRONIC: Formularul se poate transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Detalii privind transmiterea formularului 230, in mod electronic, puteti gasi AICI

Detalii privind transmiterea formularului 200, in mod electronic, puteti gasi AICI

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE - CLICK AICI.